divendres, 30 de novembre del 2012


El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans comença un nou cami!


El passat dia 10 de novembre, després de més de 4 anys de reunions, trobades, intercanvis d’opinions i visites a federacions, el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) va donar el primer pas per emprendre, ja no només ànima, sinó també cos! L’Assemblea Catalana d’Esplais Cristians, dit amb força i amb el patriòtic escenari de Montserrat de fons, després d’uns trontollosos passos ha aconseguit enlairar-se amb determinació.





L’assemblea no va tenir més que el que hi ha en una típica assemblea de qualsevol entitat: votacions, explicacions, preguntes, actes públics i fins i tot un dinar a l’aire lliure. Però el veritablement important és que els centres d’esplai d’arreu del país, van sentir la força d’un moviment de lleure amb caràcter, entregat i amb motivació per tirar endavant un projecte educatiu.

El moviment ha de seguir donant suport als centres: amb beques, acompanyament, subvencions, ajuts a activitats, formació, recursos i una infinita llista de tasques... però l’important és poder fer tot això impregnant de la fragància del sentiment de pertinença al moviment, del respecte per les identitats territorials i el poder transmetre aquest perfum que quedarà als nostres centres als futurs monitors i monitores.

Estem en un moment crucial i històric, ara no té més importància que seguir fent la feina que toca, però quan mirem als llibres d’història, la fase de maduració del món del Lleure, la trobarem en aquest moment que marca un canvi en la política del “anar fent” per a fer un treball en xarxa nacional que pot aconseguir mantenir el que no està de moda: una alternativa sana i educativa de lleure per als infants i joves de l’actual societat 2.0.

En conclusió, crec que podríem dir que el passat dia 10 de novembre vam viure un moment d’aquells que quant els vius, els valores positivament i fins i tot amb entusiasme, però quant els mires amb perspectiva ens trobem davant d’un moment únic.

Força MCECC!                                      


Òscar Costa. President dels Centres
d'Esplai Critians