divendres, 10 de maig del 2013

VALORS, FE INFANTS I JOVES

Us he de confessar que crec que la combinació d’aquestes paraules a cops es fa difícil d’interrelacionar de forma clara i entendora. Però si aquestes les incloem en la nostra tasca com una aroma que va deixant el seu rastre, de ben segur que farem feina!
Des de la Fundació em vam proposar de donar resposta a aquesta pregunta i jo m’he atrevit a dir-hi la meva.
Com treballar els Valors i la Fe amb els infants?
Acompanyant-los principalment en els seus moments de neguit, preocupació,…i també en els moments d’alegria i celebració!
Com hem d’acompanyar-los?
Essent nosaltres mateixos/es!
Com podem ésser nosaltres mateixos/es?
Estimant-nos tal i com som!
Com ens podem estimar?
Fent l’exercici d’autoconeixer-nos per tal d’autorealitzar-nos i així poder donar allò que hem descobert en nosaltres perquè hem de saber que mai podrem donar allò que no tenim ni som.
Com podem autoconeixer-nos?
Buscant! Qui busca troba! Segle XXI! No diràs pas que no saps on buscar? I quan hagis trobat; apunta-t’hi! treballa, llegeix, gaudeix, escolta, riu, parla, juga, opta, continua, comparteix, il·lusiona’t, engresca’t, aventura’t, no tinguis por,…. DESPERTA’T! Sí, ja és hora que despertem! El món del consumisme ens vol fer creure que es viu més tranquil adormit però quan descobreixes el món del voluntariat i de l’esplai i t’ajuden a viure despert no vols tornar-te adormir! Ei sí! Que ho pots fer!
Un cop arribats en aquest punt caldrà fer un pas més endavant! Descobrir la vessant transcendent de la vida. Aquella dimensió que a cops pot semblar difícil de cercar però alhora tan a prop que fins hi tot la podem tocar. Algú pot pensar que de què pot servir una dimensió tan poc palpable. Jo diria que val molt la pena de descobrir perquè és aquell punt de pau, aquella punta de paciència que no sabem d’on ens ha sortit i totes aquelles reaccions que ajuden a cohesionar i a conciliar aquells moments de frenesí que vivim mentre realitzem la gran tasca d’educar en el temps de lleure. Un temps sense Retallades! 

Sílvia Escola
Professora de l'Escola de l'Esplai