divendres, 10 de maig del 2013

LA TUTORIA DELS NOSTRES CURSOS: PEÇA CLAU DEL NOSTRE ÈXIT


Tots els que hem fet el CM i/o CD en la nostra Escola recordem amb molta estima i nostàlgia aquells dies de curs, sobretot si el vam fer a la Verga Blanca, a Montsant o a Miravall. Vam tornar als nostres centres d’esplai carregats d’energia, de motivació, de ganes de programar amb més qualitat i professionalitat...vaja, amb la il·lusió de fer de monitor/a molts anys...Les principals culpables d’aquestes seqüeles postcurs van ser les persones que van fer-nos de tutores.
L’estiu del 94 vaig arribar al curs de la Verge Blanca sola, cap altre monitor/a del meu esplai el feia, però gràcies als meus tutors em vaig sentir contínuament escoltada, acompanyada, vetllada i acaronada. Les converses amb ells, les activitats i vetllades que ens muntaven, van fer que fossin uns dies inoblidables. Gràcies als tutors/es, van ser 10 dies de silencis i paraules plens i plenes de sincera amistat. Ells/es ens transmetien una devoció tan contagiosa per l’educació en el lleure, que va fer que tornés a casa dient allò de: “vull ser monitora anys i panys!”

Amb la intenció que els nostres tutors i tutores es sentin escoltats i acaronats,  vam organitzar una Jornada de formació el passat 9 de febrer, on vam intentar, conjuntament, definir el perfil i les funcions dels tutors i tutores. Properament penjarem en el nostre web el resultat d’aquesta sessió de treball. Gràcies a totes les persones que vau assistir i/o aportar.
La tutoria dels nostres cursos, continua sent el nostre valor afegit...en el temps actuals, la definiríem com la principal responsable de la nostra brand community, tant en la xarxa com en els tradicionals espais analògics!

Sandra Brota. Vocal Escola de l'Esplai